Dat beetje extra op vakantie, zoals zwembad, sauna en hottub

Na een deugddoende wandeling in de Vlaamse Ardennen, fietstocht met de kuitenbijters van de Ronde van Vlaanderen, of na een heerlijke ruiterwandeling rond Geraardsbergen, kan je genieten van de outdoor wellness bij b&b De Boskouter!

Wellness tijdens je verblijf bij De Boskouter.

Het volledige wellness gedeelte van b&b De Boskouter is enkel toegankelijk voor onze gasten en geen externe bezoekers. We ontvangen gasten in onze gastenkamer, ’t Veldhuisje en de kampeerhut. Alle gasten kunnen de sauna en/of de hottub boeken. We werken hiervoor met tijdsloten van 2u. Na je boeking krijg je van ons de link naar de pagina om je tijdslot van 2u te reserveren.

De outdoor wellness (zwembad, sauna en hottub) bevindt zich in de tuin van de gastenkamer. Niet alleen gasten van de gastenkamer kunnen de wellness boeken, maar ook gasten van ’t Veldhuisje en de Kampeerhut.

Het buitenzwembad als onderdeel van de wellness beleving.

Het buitenzwembad kan je vanaf Mei tem September gratis gebruiken tijdens je verblijf. Is het nog te koud om te zwemmen? Geniet dan van onze wellness. De hottub en de sauna kan je het hele jaar door boeken. Het buitenzwembad kan je vanaf Mei tem September gratis gebruiken tijdens je verblijf.

Hottub en sauna

hottub

Is het nog te koud om te zwemmen? Geniet dan van onze wellness. De hottub en de sauna kan je het hele jaar door boeken.

sauna

Tijdslot boeken voor de wellness.

Bij het boeken van je verblijf (bij voorkeur), of bij aankomst (indien nog beschikbaar), kan je aangeven wanneer je graag gebruik wenst te maken van de wellness, zoals de sauna of de hottub. Deze moet toch een uurtje opwarmen, dus horen we graag op voorhand wanneer je die wenst te gebruiken. Zie ook bovenstaande opmerking (tijdschema) over het wanneer je de hottub wenst te gebruiken.

Na het boeken van je verblijf met wellness krijg je van ons een email met een link om een tijdslot voor de hottub en/of sauna te reserveren.

BARRELSAUNA

Een barrel sauna is Engels voor een “sauna in een grote houten ton”. Door de ronde vorm van de traditionele barrel sauna wordt de warmte bij het stoken beter gecirculeerd, het voorkomt ook dat er temperatuurverschillen ontstaan in verschillende hoeken van de sauna. De warmte blijft in de hoeken hangen en bij een barrel sauna wordt dit automatisch rond gecirculeerd. Onze barrelsauna wordt door ons met hout gestookt tot een temperatuur van 85 graden. Doordat de barrelsauna buiten staat, geniet je van een ware outdoor belevenis.

HOTTUB

Een hottub wint steeds meer populariteit in België maar de oorsprong komt uit de Scandinavische landen. De hottub is een ovaal bad die we met hout warm stoken tot een temperatuur van ongeveer 40 graden. Het stoken duurt ongeveer anderhalf uur tot 3 uur en daarna kan je heerlijk genieten van een warm bad, met enkel het geluid van het knetterende houtvuur en het gesnurk van de varkens rond je.

OUTDOOR WELLNESS

De sauna staat vlak naast de gastenkamer, de hottub staat iets verderop in de tuin. Tijdens de wellness kunnen gasten van de gastenkamer douchen in de badkamer die zich naast de sauna bevindt. Gasten van de Kampeerhut en ’t Veldhuisje, kunnen zich douchen in de heerlijke buitendouche (niet bij nachtvorst).
Je zal de wellness zeker weten te appreciëren!

Tarieven gebruik van de welness.

  • Gebruik van zwembad is ALTIJD gratis voor onze gasten, en is geopend van mei – sept (afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit vroeger of later zijn).
  • Sauna: eens de sauna op temperatuur is kan je de sauna ongeveer 1 tot 2u gebruiken.
  • Hottub: eens de hottub op temperatuur is, kan je die 1 tot 2u gebruiken.