Wandeling Tussen Dender en Mark 15 km

Een vier uur durende wandeling doorheen Deux Acres, een van de mooiste plaatsen uit onze streek.

GPX bestand, pdf kaart, exclusief voor onze gasten, ligt klaar voor je op de gastenkamer. Neem ze mee en geniet van deze wandeling!

Deze wandeling raden we af voor ruiters omwille van de smalle paadjes.

 

Deze wandeling is een luswandeling van ongeveer 15,5km.
De wandeling vertrekt vanaf de kerk in Deux-Acren, Place d’Acren.
We volgen route n° T7

Na het vertrek volgen we de Dender tot in Overboelare. Halverwege steken we de taalgrens over en een beetje verder zien we aan de overkant het kleine vliegveld. Ter hoogte van de kerk in Overboelare steken we de Dender over en bereiken we het Boelarebos.

Kort nadien bereiken we het hoogste punt van de wandeling. Via open velden met een paar kleine bosjes bereiken we de spoorweg (spoorlijn Geraardsbergen – Edingen). We steken de spoorweg over en komen dan aan het Arduinbos. Hier steken we terug de taalgrens over. Na het volgende bosje steken we de Mark over. De Mark is een visrijke bijrivier van de Dender. De stroom ontspringt in de gemeente Silly. De Markt slingert zich langs Herne, Tollembeek en Viane en stroomt langs de heuvel van Geraardbergen naar Deux-Acren. Via Lessines keren we terug naar ons vertrekpunt in Deux-Acren.

Rust, gematigde conditietraining & vooral magnifieke natuur (bossen, riviertjes, mega uitgestrekte mais- en tarwevelden en zelfs opstijgende zweefvliegtuigen) dragen allen bij tot hoe een ‘prachtige wandeling’ moet zijn !

Absolute aanrader voor volwassenen & kinderen vanaf 12 jaar (soms smalle, hoog begroeide paadjes in aanwezigheid van prikkeldraad 😉

Is ook (deels) aangeduid a.d.v. groene rechthoekjes (T7), maar wandelgps ten stelligste aangeraden ! 😉