Tweedaagse trektocht op de Dender inclusief glamping

Zeg nu zelf, kajakken en glamping of uniek overnachten, in de Vlaamse Ardennen. Is dat niet de combinatie voor iemand met een beetje zin in avontuur en terug naar de natuur?

b&b De Boskouter helpt je daar mee!
Wij hebben zelf twee kajaks die we, uitsluiten door onze gasten, verhuren voor zowel dagactiviteit kajakken op de Dender, maar we bieden ook een Trektocht Kajakken op de Dender aan.
Dat is twee dagen vertoeven in de natuur, met een sprankeltje avontuur.
Meer info over onze kajaks, lees je hier.

Wat is er bijzonder aan De Dender?

De Dender is een prachtige rivier van 65km dat doorheen drie provincies vaart, met mooie meanders en tal van sluizen die het grote verval opvangen. De Dender is bijna geheel afhankelijk van regenwater. Hoe harder het regent, of geregend heeft de dagen ervoor, hoe sneller de Dender stroomt. Dan begrijp je ook meteen van waar de naam komt: zonder de sluizen dender-de het water richting Dendermonde. Dender-monde: daar waar de Dender uitmondt in de Schelde dus. Je vaart langs de mooiste groene plekjes en dat vinden de dieren ook! Je zal er tal van blauwe reigers en andere fauna en flora tegenkomen.

Uniek overnachten met kajak als kajak-arrangement.

Het arrangement “kajakken op de Dender” die wij aanbieden bestaat uit:

  • twee overnachting bij b&b De Boskouter in een glampingtent
  • gratis gebruik van buitenzwembad bij de b&b
  • twee dagen kajakken op de Dender
  • twee shuttle-diensten van start naar eindplaats
  • optioneel lunchpakket, hottub en sauna

Overnachten in een tipitent.

Wie houdt van avontuur en natuur, vertoeft het liefst op een plekje waar je tot rust kan komen en toch genieten van enig comfort. Tijdens het kajak arrangement verblijf je twee nachten in een heuse tipitent. Onze tipitent “back2nature” is voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed, beddengoed, handdoeken, koffie en thee, borden en bestek, en zelf een klein vuurtje met kookpot. Je kan er tijdens het arrangement gratis gebruik maken van het zwembad (mei-sept) of de hottub en sauna (optioneel bij te boeken aan 20 euro).

Twee dagen kajakken op de Dender vanuit Geraardsbergen.

Met jullie wagen rijden jullie zelf naar de plek waar je in het water wil gaan met de kajak. De kajak is een stevige opblaasbare kajak en kan zo gemakkelijk in de wagen. Het duurt niet lang om de kajak op te pompen met de meegeleverde pomp. Zo kunnen jullie zelf kiezen waar en wanneer jullie vertrekken.

Start-en stopplaatsen.

Starten (en dus ook stoppen) kan je op verschillende plaatsen op de Dender.
Je vaart van Wallonie naar Vlaanderen, stroomafvaarts, via de volgende mogelijke aanlegsteigers:
Lessines (Lessen)(sluis)
Overboelare
Geraardsbergen (sluis)
Idegem (sluis)
Pollare
Ninove (sluis)

Je kiest zelf welk traject je zal volgen. Je kan van Lessen tot Ninove varen, of nog verder voor de geoefende kajakkers!
Let op, afhankelijk van waar je start zal je misschien wel eens uit het water moeten om voorbij de sluis opnieuw in het water te gaan.

Wij hebben alvast deze suggestie voor jullie trektocht klaar.

Trektocht planning.

Vrijdag: aankomst en inchecken vanaf 14u in de tipitent van b&b De Boskouter.
Chillen in de tuin, een wandeling, een duik in het zwembad of misschien wel genieten van de hottub of sauna, lekker eten, .. Om dan voldaan, maar nog niet moe, heerlijk te slapen tussen de weidedieren rondom de tipitent.
Zaterdagochtend: Na het ontwaken brengen wij een heerlijke ontbijtbox tot aan jullie tipitent. Jullie kunnen er voor kiezen om een lunchpakket te bestellen en dan kan je dit tijdens het ontbijt samenstellen. Na het ontbijt kunnen jullie vertrekken met de wagen en de kajaks naar de gewenste vertrekplaats. Het opblazen en installeren van de kajaks neemt slechts 10min in beslag. Daarna duiken jullie het water in voor jullie eerste kajakavontuur.

We gaan uit van een vertrek in Lessen. Van Lessen varen jullie stroomafwaarts via naar Geraardsbergen naar Idegem. In Geraardsbergen komen jullie aan het eerste stuwsluis. Je hebt er dan al 9km varen op zitten. Hier moet je uit het water om voorbij het sluis terug in het water te gaan. Terwijl je toch in Geraardsbergen bent, kan je de kajaks even aan de kant leggen, en misschien even de historische stad bezoeken, of een hapje verorberen bij een van de lokale horeca gelegenheden. Of, wat je zeker eens moet proeven: de Geraardsbergse mattentaart! Leg je kajaks wel vast met een fietsketting en neem de opvouwbare peddels mee. Je blijft natuurlijk ten aller tijde verantwoordelijk voor het ontleende materiaal.
Misschien zijn jullie al voldaan, en na een fris pintje op de markt, is het misschien genoeg geweest?
Dan kunnen jullie de kajakvaart stoppen in Geraardsbergen en komen wij jullie daar ophalen.
Of zie je het, na een pauze, weer helemaal zitten en vaar je verder naar Idegem?
Dan heb je nog een trip voor de boeg (letterlijk voor de boeg) van nog eens 6km. In Idegem ligt voor het stuwsluis opnieuw een aanlegsteiger waar je uit het water kan. Als je van Lessen tot Idegem bent gevaren (met tussenstop in Geraardsbergen) hebben jullie vandaag 15km gevaren!

Zaterdagnamiddag: jullie laten ons weten waar jullie zijn aangekomen en wij halen jullie en de kajaks daar op. Vervolgens brengen we jullie terug naar de vertrekplaats (want daar staat jullie wagen nog).
De rest van de namiddag of avond kunnen jullie nagenieten van jullie gepresteerde vaart.

Zondagochtend: na het ontbijt vertrekken jullie opnieuw met de wagen naar Idegem, daar waar jullie gisteren gestopt zijn. Opnieuw laten jullie ons weten wanneer jullie uit het water gaan en op welke plaats.

Vanuit Idegem vaar je namelijk naar Ninove. Vaar je helemaal tot Ninove dan heb je opnieuw 10 km gevaren. Van Idegem kan je varen tot Ninove, maar in Ninove moet je wel weer uit het water door het stuwsluis daar. Wil je korter varen? Dan kan je stoppen en uit het water gaan aan de aanlegsteiger in Pollare (6km). Zowel in Pollare als Ninove komen wij je opnieuw halen. Nog verder varen dan Ninove? Dan kan je varen tot Denderleeuw (goed voor een tocht van 17km vanuit Idegem). Je kan in Ninove ook weer even een uitstapje op het “vasteland” maken in deze Denderende stad!

Na afloop van deze vaart, komen we jullie opnieuw halen en brengen we jullie terug naar b&b De Boskouter. Helaas zit jullie Trektocht Kajak op de Dender er nu op en keren jullie terug naar huis (of je boekt nog een extra nachtje bij ons).

Boeken van de Trektocht Kajak op de Dender.


Wens je het arrangement Kajakken op de Dender te boeken? Kies dan twee overnachtingen in de kalender hieronder en duid de optie “Trektocht Kajak op de Dender” aan. Er zal dan een bedrag van 80 euro extra aangerekend worden. Inbegrepen: huur van 1 kajak voor twee personen voor twee dagen en twee keer shuttledienst.