Snuffelen, neus gebruiken, op ontdekkingstocht gaan.

Snuffelweide van b&b De Boskouter is een hondenspeelweide waar de honden kunnen snuffelen, samen spelen of een hindernisje pakken. De snuffelweide is een omheind stuk weide van 25 x 40m (1000m2) waar honden uitgedaagd worden om te gaan ontdekken. De omheining is een tuindraad van 130cm hoog, tot op de grond. Waar bij losloopweides de focus ligt op actie, ligt op een snuffelweide de focus op snuffelen, neus gebruiken, dingen ontdekken, kennismaken met verschillende ondergronden, habituatie aan nieuwe voorwerpen, etc.
Daarom is een snuffelweide ook niet zo groot als een losloopweide. Met haar 1000 vierkante meter wel ruim voldoende om zich helemaal uit te leven en moe en voldaan naar huis te keren.

De snuffelweide ligt tussen andere weilanden en dus niet grenzend aan een straat, hetgeen zorgt voor een rustige snuffelomgeving.

Prive verhuur en picknickplaats voor de baasjes.

De snuffelweide kan ook een ontmoetingsplaats zijn met enkele bevriende mensen en hun honden om samen op ontdekking te gaan, of eens samen te spelen zoals kinderen dat doen op een speeltuin. Jij huurt de snuffelweide af en laat enkel die mensen en honden toe die jij wilt. Gelieve wel enkel honden bij elkaar te laten waarvan u 100% zeker bent dat het klikt om incidenten te vermijden.
Voor de baasjes is het even een moment van loslaten. Even de hond(en) hond laten zijn zonder zorgen te maken dat ze weglopen, of er vreemde honden op het terrein zullen komen.
Op de snuffelweide staat een picknicktafel. Breng gerust hapjes mee, een goed fles wijn en maak er een feestje van voor zowel baasje(s) als hond(en).

Er is een toilet aanwezig (mobiel toilet) en een waterpunt met regenwater, drinkwater voor de honden en een vuilbakje voor afval.

In de zomermaanden voorzien we een ton met water dat als klein hondenbadje kan dienen.

Prive verhuur (je hebt de weide voor jou alleen).

De snuffelweide is geheel prive en enkel toegankelijk mits boeken van een tijdslot.
Jij huurt de snuffelweide af voor bv 1 uur en gedurende dat uur is die geheel voor jou en je favoriete honden alleen. Dit is dus geen openbare losloopweide zoals we die kennen binnen de steden waar onbekende honden bij elkaar gegooid worden en hopen dat er geen conflict ontstaat ;-).
Om die reden is het noodzakelijk dat je een tijdslot boekt. Dat kan je eenvoudig via onderstaande reserveringsmodule.

Het gebruik van de snuffelweide is gratis voor gasten van de b&b en voor niet-gasten vragen we een onderhoudsbijdrage van 5 euro per uur.

Hoe kom je naar de snuffelweide en parkeren.

De snuffelweide ligt tussen de velden van Smeerebbe Vloerzegem. Geef dit adres in, in de gps: Simoenstraat 13 en rijd de losweg in tot op het einde. Daar kan je parkeren. Je opent de zwarte weidepoort en meteen links is de ingang van de snuffelweide.
Je hoeft je nergens aan te melden.

Dogwash De Boskouter Geraardsbergen

Afspraken

• Weide enkel betreden indien u deze heeft gehuurd, dit is geen openbaar terrein
• Altijd de behoeftes van uw hond opruimen
• Niets achterlaten op de weide
• Vuilbakken zijn er enkel voor poepzakjes, niets anders van vuilnis achterlaten
• Uw hond geen putten lagen graven
• Respecteer afstand bij het passeren van andere honden, bij wissel van tijdslot
• Enkele minuten op voorhand de speelweide verlaten
• Honden steeds aanlijnen van en naar de parking
• Onderverhuren is niet toegestaan (trainingslessen door je eigen hondentrainer is wel toegelaten)
• Het is niet toegelaten om openbare speeluurtjes te organiseren, er mag enkel afgesproken worden met honden & mensen die elkaar reeds kennen
• Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen

Door te reserveren verklaart u akkoord te gaan met deze regels.

Wat als je je tijdslot wil wijzigen?

Het kan altijd gebeuren dat het geboekte tijdslot jou toch niet past. Slecht weer, een andere afspraak, te warm, … Geen probleem! Je kan na het boeken van een tijdslot gemakkelijk je boeking annuleren en kosteloos een nieuw tijdslot boeken. Vanuit de bevestigingsmail die je ontvangt na het boeken, kan je op “annuleer dit tijdslot” klikken en je ontvangt instructies via mail om een nieuw tijdslot te boeken.

Tijdslot reserveren