• Beleef je eigen Ronde in het decor van Vlaanderens Mooiste.
  • 3 lussen verbinden de belangrijkste hellingen en kasseistroken uit de Rondefinale.
  • Volg de speciale borden en proef van het betere klimwerk.
  • De rode lus gaat via Geraardsbergen naar de mythische Oudenberg – alias de Muur – en langs hellingen als de Foreest, de Berendries, de Bosberg en de Eikenberg.

Weet je nog hoe Fabian Cancellara in 2010 Tom Boonen achterliet op de Muur en alleen naar Meerbeke reed? Of hoe Peter Van Petegem en Frank Vandenbroucke in 2003 op diezelfde Muur wegreden van de rest om 16 kilometer later voor de overwinning te sprinten? Herbeleef de Ronde van toen met deze rode lus. Hij brengt je langs de oude finale met onder meer de Berendries, de Eikenberg en de Bosberg. Proef 114 kilometer lang de smaak van kasseien en verdomd lastige hellingen in het hart van de Vlaamse Ardennen.

ROUTEWIJZIGINGEN: 

  • Permanente Trajectwijzing Michelbeke: Aan het kruispunt Lepelstraat met Dorrebeekstraat slaan we nu rechts de Dorrebeekstraat in om vervolgends terug links de Nieuwstraat in te slaan en via de Groenstraat komen we terug op het vorige traject.
  • Tijdelijke Trajectwijziging Geraardsbergen: Langs het Jaagpad ter hoogte van het Openbaar Zwembad verlaten we Jaagpad en rijden we via de Parking rechts langs de Guilliminlaan. Vervolgens slaan we rechts de Kattestraat in. Op het einde van de Kattestraat slaan we terug rechts de Grotestraat. Aan de Denderbrug zijn we terug op het normale tracé.
  • Permanente Trajectwijziging Deftinge: 75m voor het einde van de Watermolenstraat slaan we rechts de Pikkelgemstraat af, gevolgd door de direct naar links af te slaan. 

AFSTAND: 114,0 km

RELIËF: Steil

STARTPLAATS: Centrum Ronde Van Vlaanderen, Markt 43 9700 Oudenaarde

RVV-Rood