Wie van de natuur houdt, houdt ook van dieren. En dat doen wij ook!
Achter onze tuin ligt onze weide waar onze diertjes lopen.
We hebben 2 pony’s en 2 paardjes, 3 geitjes, verschillende kippen en een poes.

Ponyknuffelen, poetsen en wandelen aan de hand

Onze pony Mieke (de kleinste pony van de vier, een shetlander merrie) houdt er van om geborsteld te worden en gaat graag eens op stap. Het liefst van dit alles gaat ze samen met jou in de omliggende straten van Smeerebbe Vloerzegem grasje eten.
Vind je dat wel leuk? Dan laat je dit maar weten en dan zorgen we voor een onvergetelijk moment! Aan een touwtje neem je Mieke mee om te wandelen, of gewoon wat knuffelen op de weide of poetsen kan ook natuurlijk!
Wil je graag samen met Mieke wandelen in de straten rondom de b&b dan geven we je eerst graag wat uitleg. Mieke is een hele tamme pony en verschiet nergens van. Maar het blijft natuurlijk wel een dier met gevoelens en behoeften. Onze dieren zijn onze kindjes dus willen we wel dat jullie haar eerst wat leren kennen. En dan kunnen jullie genieten van een wandeling met Mieke aan de hand. Wil je liever niet alleen met Mieke op stap, maar graag iemand van ons er bij, dan kan dat ook! We bespreken dit dan bij je aankomst op de b&b. Wandelen met Mieke rondom de straten van onze b&b is een unieke belevenis voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen). We vragen een kleine bijdrage van 15 euro .

Knuffelen en poetsen met Mieke is natuurlijk geheel gratis. Jullie mogen haar zoveel verwennen als jullie willen (maar geen snoepjes of eten geven aub).

Paardrijden

Wie heeft er nog niet van gedroomd om eens op een paard te zitten?
Marco, onze Fjord, is het ideale paard hiervoor!
Wij dragen zorg voor hem, maar hij ook voor ons.
Onder begeleiding van Eva kan je een rijlesje boeken met Marco, op de weide.
Wij rijden onze paarden bitloos en met respect voor elkaar. Dat betekent ook dat er omstandigheden kunnen zijn waarbij het rijden op Marco niet mogelijk is, zoals te heet, te veel dazen, of wanneer Marco niet lekker in z’n vel zit. We maken zelf ook wel eens uitstapjes met Marco dus als je zeker wil zijn dat je een rijles kan boeken, informeer best op voorhand eens. Voor een prive rijles vragen we 25 euro. De les duurt een klein uurtje en kan je opdelen met verschillende personen.