Over ons

Andy, Eva en onze zoon Arran (geboren 2008)  heten je welkom in onze b&b De Boskouter te Smeerebbe-Vloerzegem.

Sinds vele jaren zijn we zelf fervent wandelaar en fietser én gaan we meermaals per jaar een weekendje ontspannen in b&b, bungalow, appartementje, hotel… Heel Vlaanderen en Wallonië hebben we al afgestapt en afgefietst en telkens zo hard genoten van onze uitstapjes dat we er van droomden zelf ooit een b&b uit te baten.

De laatste twee jaar gingen we meer en meer wandelen en fietsen in eigen streek in de Vlaamse Ardennen en moesten we toegeven dat het eigenlijk in eigen streek nét zo prachtig wandelen is dan verder weg.

Eind 2018 kwam er een geschenk uit de hemel gevallen. We zaten op een buurtfeest hier in de straat en iemand sprak ons aan, dat ze wel een leuk huis hadden te koop zien staan, eigenlijk niet zo ver van het buurtfeest. Een dag later gingen we kijken en nog een dag later hebben we de koopcompromis getekend. En toen kwam het besef: hebben we dit echt gedaan? Een huis met mogelijkheid tot 1 gastenkamer gekocht?

We zouden nog vier maanden moeten wachten om te verhuizen dus wat zouden we ondertussen doen?
Natuurlijk! Wandelen en fietsen! En dat hebben we gedaan! Minstens een dag per week trokken we onze wandelschoenen aan, namen we de topografische kaart en app er bij, de gps aangezet om onze tocht op te slaan, en zo hebben we kilometers afgelegd. Elke week een nieuwe wandeling uitgestippeld voor jullie, met zo weinig mogelijk straat en de meest prachtige en trage wegen uit de streek, zo goed als allemaal vertrekkend vanuit de b&b. Elke wandeling in deze wandelgids is door ons bewandeld.

Sectorbevraging Toerisme Vlaamse Ardennen bevestigt wat wij ook stellen: mensen die op vakantie gaan naar onze Vlaamse Ardennen komen om te genieten van de rust, te wandelen en fietsen, en genieten van de prachtige natuur (82%).

We hebben nog een zoon, Arran en uiteraard onze dieren Max (Bordercollie), Meli (bordercollie), Juul (Brabants trekpaard), Jefke (Welshpony), Mieke (shetlandpony) , poes Mafke, en onze 2 hangbuikvarkentjes Jean en Marie, en vele kippen.

Doorheen de jaren die volgden kwamen daar ook nog ’t Veldhuisje en de Kampeerhut bij, als extra mogelijkheid tot overnachten op een unieke locatie.
En stilzitten doen we nooit! Elk jaar, elke maand, verandert er wel iets bij ons. We zijn altijd in de weer met vernieuwing en verbetering. Zo is het altijd weer een nieuwe beleving om bij ons te logeren.

Onze laatste vernieuwingen (2024):

We wensen u alvast een aangenaam verblijf toe, zoals wij zelf graag een verblijf genieten!

Andy, Eva en Arran