Kajakken op De Dender te Geraardsbergen.

De Dender passeert op 2,5km van de b&b en is een traag stromende rivier. Daarom leent de Dender er zich toe om te kajakken voor beginners.

Ninove en Geraardsbergen doen veel inspanningen om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Een mooie voetgangersbrug over de Dender in Ninove verbindt beide oevers en maakt het jachthaventje toegankelijk. Je merkt hier regelmatig buitenlandse jachtjes die aanmeren om de streek verder te verkennen. Ook Geraardsbergen beschikt over een mooie jachthaven en heeft heel wat toeristische troeven. 

Kajakken in Geraardsbergen, het traject.

Je kan te water gaan in Geraardsbergen of Idegem en zo stroomafwaarts varen richting Ninove.

Het is absoluut niet druk op het water, wel langsheen het jaagpad dat gretig gebruikt wordt door fietsers en wielertoeristen. Ondanks dat er nog regelmatig een schuimtapijtje ligt in de nabijheid van de sluizen, is de waterkwaliteit er gunstig op vooruitgegaan en is het een visrijk water. Op zomerse dagen zie je tientallen karpers aan het wateroppervlak.

Bron: kanoweb.nl

Startplaats Idegem.

Wij adviseren om te starten in Idegem, voorbij het sluis en tot Pollare te vare. Dan heb je géén sluizen over te dragen en kan je in 1 keer door varen:
6.5 km, toch anderhalf uur varen (dat is al een heel eind voor niet getrainde kajakkers).

Start kajakken sluis Idegem: in de buurt is er ruime parkeermogelijkheid (parking) en een eet-en drankgelegenheid. Iets verder in de straat ook een frituur. Steigertje bevindt zich rechtover een km paal, 5O m stroomafwaarts van de sluis. Kajak moet overdragen worden in Pollare als je nog verder wil dan Pollare. Dus even uitstappen daar, het sluis voorbij en voorbij het sluis weer het water in.

Andere trajecten om te kajakken op de De Dender.

Schendelbeke brug – Idegem 2,4 km
Sluis Idegem tot sluis Pollare 6,5 km

Kajak verhuur Geraardsbergen.

Je kan op 2 plaatsen kajaks huren in Geraardsbergen: aan de Zwarte Flesch alsook De Gavers in Geraardsbergen.

Maar wij hebben ook kajaks te huur! Met onze 2 kajaks voor 2 personen (dus max 4 personen) kan je vanuit onze b&b De Boskouter de kajaks meenemen in de wagen. Het zijn stevige opblaasbare kajaks dus die kunnen gemakkelijk mee in de auto! Je vertrekt dan aan het sas in Idegem richting Pollare en daar staan wij je op te wachten om jullie weer naar je auto te brengen, die in Idegem staat.

Prijzen kajakverhuur.

Een opblaasbare kajak voor 2 personen huur je bij ons voor 30 euro (per boot) en mag je de hele dag gebruiken (ten laatste voor zonsondergang terug).

Onze kajaks.

2 persoons, opblaasbare kajak, 351 x 76 x 38 cm.

De Intex Challenger K2 Kayak is zeer geschikt om met 2 personen op een meertje of rustig water te peddelen. De Intex Challenger K2 Kayak is voorzien van 3 aparte luchtkamers; één in de vloer en twee in de romp. Als één van de luchtkamers lek raakt, kan de kayak met twee volle luchtkamers veilig de kust bereiken.

De kayak heeft verder een opblaasbare I-balk onderkant voor extra comfort, een grijpkoor en een opbergnet op de boeg. Ook bevat de kayak een afneembare directionele scheg en opblaasbare zitjes met leuning. De kayak is in korte tijd opgeblazen, zo kunt u lekker snel het water op. Ook het weer leeg laten lopen van de kayak gaat snel. De Challenger K2 Kayak heeft een capaciteit van 180 kilogram.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Gecertificeerd.

Wat anderen zeggen over onze kajaks.

Het kost wel wat energie, maar is snel en gemakkelijk opgeblazen. De stoeltjes blaas je los op en die zet je er gemakkelijk in vast!
Het is een hele stabiele boot met 2 drijvende peddels.

Makkelijk op te blazen en vaart goed voor een opblaasbare kajak. Alleen na de tijd het water er uit krijgen is soms even een klusje. Verder ideaal om met z’n tweeën tochtjes te maken.

Afspraken.

Bij hevige regenval kan er tot 48 u nadien nog sterke waterafvoer zijn en is kajak op De Dender verboden.

Gelieve uitsluitend in- en uit te stappen op de aangegeven vertrek- en aankomstplaatsen.

Uitsluitend verhuur aan onze eigen gasten van b&b De Boskouter.

Gelieve scherpe voorwerpen te vermijden tijdens de afvaart.

Waterdichte ton van 5L krijg je gratis van ons mee, alsook een reddingsvest (verplicht te dragen).
In de maat M en L te krijgen. Gelieve voor kinderen zelf gepaste reddingsvesten mee te brengen.

Maximum 180 kg per boot.

Lees onze algemene voorwaarden tot kajakverhuur in Geraardsbergen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
NL / FR / DE / ENG »