Losloopweide

In 2021 opende in Geraardsbergen een mooie en grote hondenlosloopweide.
Het terrein bestaat uit drie delen: de puppyweide, het terrein voor volwassen honden en het hondentoilet.
Midden in het terrein ligt een grote poel en uitlopers er van naar een beekje, ideaal voor een afkoelpauze tijdens het spelen. Her en daar staan struiken gegroepeerd bij elkaar die heel leuk zijn voor de hondjes om in rond te snuffelen. Niet alle hondjes spelen graag; sommige hondjes vinden het gewoon leuk om wat rond te neuzen en snuffelen, zonder dat daar fysiek spel bij moet. Ook voor deze hondjes in deze losloopweide zeer geschikt. Naast de hondenlosloopweide ligt het hondentoilet. Een met zand en grind gevulde bak, met boomstammen (de reutjes zullen blij zijn!).

Hondenzwemplaats

Naast de hondenlosloopweide ligt ook de hondenzwemplaats. Volg hiervoor, in wijzerszin, het wandelpad vanaf de hondelosloopweide langs de plas. Op je rechterkant kom je dan een poortje tegen met een duidelijk ingangsbord. Hier kan je hond gemakkelijk in het water.

Je kan beide plaatsen dus samen bezoeken voor enkele uurtjes plezier samen met je hond.

Wandelen in de Gavers

Voor wie de hondjes graag eerst even laat opwarmen voor het spelen, of juist een cooling down geven na het spelen, kan je ook rond de plas wandelen. Ga je helemaal rond, dan heb je een kleine 5km afgelegd.

Eten en drinken in De Gavers.

Van spelen en zien spelen krijg je honger en dorst natuurlijk. Als je met de rug naar de losloopweide staat en je volgt het pad naar rechts (je loopt tegenwijzerszin rond de plas), dan kom je restaurant Restoga tegen. Spaghetti (oof veggie!), ribbekes, scampi, vispanneke, een steak op de grill of pannenkoek en ijsjes. Dat smaakt! En de hondjes mogen natuurlijk ook gewoon mee op het terras.

Met een bezoekje aan De Gavers met je hond kan dus wel een hele namiddag vullen!

Parkeren

Wil je zo dicht mogelijk parkeren aan de hondenlosloopweide of hondenzwemplaats? Dan parkeer je aan parking C, in de Kampstraat 29, Geraardsbergen. Vlak naast de parking (rechts van de parking) ligt de losloopweide en links links kom je de zwemplaats tegen. Helaas is deze parking vaak volzet op drukke tijden.

De grootste publieke parking is parking A, Onkerzelestraat. Daar heb je altijd plaats. Je passeert eerst de speeltuin en het restaurant en loopt dan verder naar de plas. Je gaat rond de plas in wijzerszin en je komt de losloopweide wel tegen; je kan er niet naast kijken ;-). Ideale startplaats als je eerst even wil wandelen of een terraske doen, of er na het spelen wil rusten, of beide :-).

Vanuit de b&b De Boskouter.

Uiteraard, kan je ook wandelend naar De Gavers gaan. Reken wel op een 5km heen (en terug natuurlijk), dus 10km wandeling. We hebben een korte en een mooie wandeling naar de Gavers voor jullie uitgestippeld.

https://www.route.nl/wandelroute/2455633/naar-de-gavers-te-voet-mooiste-route (6km)

https://www.route.nl/wandelroute/2455641/naar-de-gavers-de-kortste-route (4,5km)

Facebookpagina: Hondenloosloopweide De Gavers Geraardsbergen