Logeren met je hond in onze b&b?

Dat kan! Wij zijn een hondvriendelijke b&b waar je dus je trouwe viervoeter zeker mag meebrengen om hier samen met de baasjes te verblijven. We hebben zelf een bordercollie, gecastreerde, reu (geboren Mei 2019) die het super leuk vindt als er hondjes meekomen. Zijn naam is Max en hij speelt super graag met andere hondjes.

Op onze facebookpagina kan je veel filmpjes van Max met andere honden bekijken.

Genomineerd door Sir Jerome Dogincluded als hondvriendelijke b&b.

Omheinde tuin voor de honden.

Onze tuin heeft een oppervlakte van 1200m2 waarvan 1000m2 tuin en 200m2 verharde oprit. In het midden van onze tuin staat het bijgebouw waarboven (1 ste verdieping) de gastenkamer zit, en op het gelijkvloers de badkamer. De tuin is rondom helemaal omheind met tuindraad en betonplaten van 1m50 of hoger. Je kan je hond dus vrij laten rondlopen in de tuin zonder zorgen dat hij of zij gaat weglopen.

Max, onze eigen bordercollie.

De tuin, waar het bijgebouw en dus de gastenkamer is, is ook onze tuin. En dus ook Max zijn tuin. Max heeft toegang tot de tuin via een hondenluikje aan onze achterdeur. Hij zal dus ook in de tuin vertoeven terwijl jouw hond in de tuin loopt, tenzij het echt niet anders kan of klikt tussen onze honden.

Sociale honden.

Omdat onze Max, en de honden te gast, samen in de tuin lopen, willen we het liefst sociale honden, die met een reu samen kunnen. Is je hond niet sociaal, of valt hij of zij soms uit naar reutjes, dan is een verblijf op de gastenkamer misschien niet zo geschikt.
Lees hieronder verder voor mogelijkheden.

Het klikt toch niet?

Max is een heel sociale hond en van puppy bij ons en gewoon om andere, vreemde, honden bij hem in de tuin te hebben. Om conflicten tussen reuen te verminderen, is Max gecastreerd. Max is absoluut niet dominant maar wel speels en vrolijk. Hij houdt van rennen achter een hond, en vindt het de ‘max’ als de rollen ook eens omgedraaid kunnen worden, hij houdt van trekspelletjes tussen twee honden (met speeltje) of rollebollen en boksen samen. Eigenlijk vindt hij elk spelletje wel leuk en nodigt jouw hond gegarandeerd uit tot spel. Is jouw hond niet zo’n speelvogel? Dan zal Max daar rekening mee houden en zich wat intomen en afstand houden. Maar helemaal niet meer spelen, of geen contact, dat is moeilijk voor Max.
Max vindt iedere hond eigenlijk kei-leuk en heeft nog geen enkele negatieve ervaring gehad met andere honden. Maar….
Soms klikt het eens niet tussen 2 honden, en dan voorkomen we dat de honden samen in de tuin lopen. Dat is niet zo gemakkelijk maar het kan wel. We hebben een mobiele omheining (net) tussen de helften van de tuin; zodat de honden samen, met de draad tussenin, in de tuin kunnen. De omheining is niet voorzien voor onstuimige honden; en enkel een noodoplossing.

Honden te gast op kamer.

Als honden met hun baasje mee gaan op vakantie, dan slapen ze graag dichtbij hun vertrouwde baasjes. Dus dat betekent in de meeste gevallen dat de honden mee op de kamer slapen. Dat kan perfect! Wij voorzien dan een lakentje in de zetel voor mocht jouw hond (al dan niet per ongeluk) in de zetel springen. We leggen ook een handdoek klaar zodat je je hond kan afdrogen bij regen, voor hond de kamer binnenkomt. Omdat iedere hond vaak een eigen slaapplekje verkiest, hebben we geen kussen of bench, dus die neem je best zelf mee. Drinkkommetje voorzien we uiteraard wel.

Hondenbad en waterblazer

Ravotten, spelen, lopen, … hier kunnen honden echt hond zijn; samen met onze Max of alleen.
Vuil van te spelen? Zo hoort het! In onze tuin staat een hondenbadje klaar voor kleine en grote hondjes. Een antislip loopplank zorgt voor het comfortabel instappen in het badje. De tuinslang ligt naast het badje klaar, alsook de bus hondenshampoo. Na het wassen kan je je hond drogen met de waterblazer. Ideaal om je hond eens goed te wassen tijdens je verblijf of voor puppy’s als socialisatie met een badje en de trimmer.

Hondenwandelingen

De directe omgeving rond onze b&b is zeer geschikt om prachtige hondenwandelingen te maken in de Vlaamse Ardennen. Op de gastenkamer vind je een wandelgids met 70 (door ons) uitgestippelde wandelingen waarvan een hoop wandelingen die vanuit de b&b vertrekken. Bos, weiland, een zwemvijver, je komt hier alle natuurelementen tegen.

Onze andere dieren.

Ook wel belangrijk te weten voor gasten met honden is dat we ook andere dieren hebben. Die lopen weliswaar op de weide achter de b&b maar je / hond zal er zeker mee in contact komen (je passeert de weide als je van de parking naar de kamer gaat).
2 hangbuikvarkentjes, 4 paarden waarvan 1 brabants trekpaar, 1 welshpony, 1 fjord en een shetlandpony, veel kippen en een poes. Onze dieren lopen allemaal samen en los op de weide. Dus honden aan de leiband als je de dieren passeert aub :-).