Fietsverhuur is bijna een niet te missen activiteit wanneer je overnacht in de Vlaamse Ardennen. Geraardsbergen, in de Vlaamse Ardennen, is een prachtige streek om te verkennen, rond te trekken en te genieten van het uitzicht. Wil je je verplaatsen zonder auto te nemen, maak dan gebruik van onze elektrische fietsen.

Fietsen te huur.

3 elektrische fietsen staan ter beschikking van onze gasten.

We hebben twee elektrische (dames)fietsen en een elektrische (damen)mountainbike te huur.

Reserveren van de fietsen is niet verplicht, maar wel aangeraden zodat we de fietsen kunnen vrijhouden voor je. Je kan ook gewoon ter plaatse, tijdens je verblijf, beslissen of je de fiets wil huren of niet.

De fietsen hebben een actieradius van ongeveer 70km (werkelijke km’s).

Fietsverhuur reserveren.

Je kan aangeven bij je boeking of je een fiets wenst te huren of niet.

Fietsroutes.

Wil je graag fietsen maar weet je niet goed hoe de fietsroutes te vinden of uit te stippelen?
Als je een fietsvakantie wenst te plannen, dan kan je op verschillende manieren je fietstocht plannen.

Fietsknooppunten.

Vlaanderen, en zeker de Vlaamse Ardennen, bekend om zijn talrijke heuvels en kuitenbijters, kent verschillende fietsknooppunten. Wil je graag meer weten over hoe je kan fietsen met fietsknooppunten, lees dan zeker deze handige uitleg. We vatten graag even samen voor je.

Wat zijn fietsknooppunten?

Fiets- en wandelknooppunten zijn handige hulpmiddelen om vooraf je fiets- en wandelroutes eenvoudig te plannen en onderweg op te volgen. Over heel Vlaanderen hebben provinciale toeristische diensten wegen en paden geselecteerd waar het rustig, veilig en mooi fietsen of wandelen is. Die wegen en paden hebben ze op kaart gezet.
De kruispunten of splitsingen waar wegen en paden elkaar ontmoeten, heten knooppunten. Om het fietsers en wandelaars onderweg makkelijk te maken, kreeg elk fiets- en wandelknooppunt een nummer van 1 tot 99.

Hoe gebruik je fietsknooppunten?

Met de fiets- en wandelknooppunten stippel je zelf je tochten uit op de zogenaamde fietsknooppunten- en wandelknooppuntennetwerken. Een hele mond vol, dus noemt men ze ook wel eens fietsnetwerken en wandelnetwerken. Voor je vertrekt, zet je alle knooppunten van je tocht op een rijtje. Daarna fiets of wandel je gewoon van het ene knooppunt naar het andere.

Op de online fietsrouteplanner vind je het volledige fietsroutenetwerk van Vlaanderen met alle fietswegen en fietsknooppunten. De online wandelrouteplanner toont je alle Vlaamse wandelnetwerken, ook compleet met paden en knooppunten. Beide kan je consulteren vanachter je pc, op je tablet of op je smartphone.

  1. Open de planner en kies je favoriete fiets- of wandelgebied.
  2. Geef een startplaats in en klik op het knooppunt waar je de route wil starten.
  3. Klik achtereenvolgens op de knooppunten waar je zeker langs wilt fietsen of stappen. Het systeem telt automatisch de kilometers op.
  4. Klik rechts in het controlepaneel op ‘interessante plaatsen’ en selecteer leuke stops zoals cafés, musea, bezoekerscentra en rustplaatsen om ze op de kaart te laten verschijnen. Zo kan je je traject tot in de kleinste details plannen.
  5. Is je route volledig uitgestippeld? Download ze als gpx-bestand voor je GPS, print ze af op papier, importeer ze in de fietsknooppunten of wandelknooppunten app of deel de route met je vrienden.
Fietsknooppunt in het Waasland