Dogwash De Boskouter

DOGMOM in de bloemetjes!

Bestel hier 3 wasbeurten voor je favoriete dogmom (en dog ;-)).

Simoenstraat 9 / Geraardsbergen
Openingsuren: alle dagen van 7u tot 23u (niet bij vriesweer)
Parking: aan de dogwash
ALEEN CASH: Aanvaardt muntstukken van 1 en 2 euro en briefjes van 5 en 10 euro.
JETONS: Bestel online jetons of geef er cadeau met een leuke cadeaukaart + sleutelhanger.

Een dogwash is zoals een self-carwash maar dan voor honden ipv auto’s 🙂.
Was en droog je hond zelf in de dogwash.

Je laat je hond in de dogwash stappen, je werpt 1 of 2 euro stukken, of een briefje van 5 of 10 euro, in de dogwash automaat en je kiest een wasprogramma naar keuze om je hond te wassen. Gedurende je looptijd tijd kan je steeds wisselen van programma of via de pauze knop het aftellen even pauzeren.
Na het wassen kan je je hond met de blaasfunctie droogblazen.

  • handmatige badreiniging
  • Shampoo stand
  • Afspoelen met schoon water
  • Vlo en teek preventie
  • Conditioner stand
  • Drogen lage en hoge stand
  • Pauze stand

Na elk gebruik zal de dogwash zichzelf reinigen en desinfecteren. Je kan dat ook zelf even handmatig doen voor je start, met de “badreiniger” optie.

De watertemperatuur staat standaard heerlijk warm voor je hond, rond de 30 graden, maar kan je zelf regelen naar eigen keuze.

De dogwash is 7/7 open, van 7u tot 23u.
Te bereiken via Simoenstraat 9, Smeerebbe Vloerzegem (Geraardsbergen) langs de straatkant, op prive terrein en steeds toegankelijk voor ieder hondenbaasje (behalve bij vriesweer). Niet alleen voor onze gasten van b&b De Boskouter maar voor iedereen die zijn of haar hond wil wassen :-).

Om droog te kunnen werken staat de dogwash onder een afdak, en direct bereikbaar via de straat met 1 parkeerplaats.

Er is geen minimumtarief of starttarief! De meeste dogwash’s beginnen met een starttarief van 10 euro voor 10 minuten. Bij ons is er geen starttarief. Meer nog! Voor 10 euro kan je bij ons maar liefst 20min gebruik maken van de dogwash.

1 euro geeft je 2 min gebruik van de dogwash, ongeacht het programma.
Je kiest zelf welk programma je binnen die tijd gebruikt, en je kan steeds wisselen van programma of de resterende tijd even op pauze zetten.

Betalen kan met muntstukken van 1 euro (2min) en 2 euro (4min), en met briefjes van 5 (10min) en 10 euro (20min).

Ervaring leert dat als je graag je hond wast en droogt onder het volledige programma dat je ongeveer 5 euro (10 min doorlooptijd) nodig hebt.

Behalve met muntstukken en briefjes kan je ook betalen met jetons. Je kan deze per stuk, 3 of 5 aankopen.
1 jeton heeft een waarde van 8 euro en geeft je 16min wastijd.
Bij een cadeaukaart van 3 of 5 stuks krijg je er bovendien een leuke sleutelhanger bij waar je de jetons kan bewaren en onderussen ook gebruiken als winkelwagen munt.

De dogwash maakt gebruik van zeer hoogwaardige hondenshampoos (merk Diamex).
De hondenshampoos en -conditioners zijn speciaal samengesteld zodat de vetlaag van de hondenhuid en -vacht niet wordt aangetast. Uw hond mag hierdoor om de twee weken worden gewassen in de dogwash.

STAP 1

Handmatig reinigen van de dogwash

De Dogwash biedt je de mogelijkheid om, voordat je de hond in de dogwash laat stappen, de dogwash te desinfecteren met de badreiniging optie. Hierdoor stapt je hond altijd in een schone omgeving. Dit werkt prettig voor jou en is prettig voor je hond. Sowieso spoelt de machine zich automatisch schoon na iedere klant.

STAP 2

Shampoo stand

Het water wat uit de sproeikop komt is vermengd met de perfecte hoeveelheid hondenshampoo. Het water en de hondenshampoo (Diamex) dringen goed tot de huid door en alle vuiligheid spoelt lekker uit de hondenvacht. Je kan de hondenshampoo op je gemak inmasseren, door op de pauze stand te drukken. Op deze manier loopt de tijd niet door. Zodra je op de knop drukt van ieder willekeurig programma begint het aftellen van de tijd weer.

STAP 3

Afspoelen met schoon water

Om de hondenshampoo weer goed uit hondenvacht te krijgen kies je voor de optie afspoelen met schoon water. Deze optie kan je ook gebruiken als je liever niet wast met shampoo, of je je eigen shampoo wenst te gebruiken.

STAP 4

Conditioner

Gebruik de honden conditioner voor een heerlijk zachte hondenvacht. Het water wat uit de sproeikop komt is ook weer automatisch vermengd met de hondenconditioner. Opgelet: conditioner schuimt niet zo veel. Je kan de honden conditioner op uw gemak inmasseren, zonder tijd de verliezen, door op de pauze stand te drukken. Laat kort intrekken. Spoel ook na dit programma de hond goed af met de afspoelen met water stand.

STAP 5

Vlo en Teek preventie

Deze stand vermengt het water met een preventief middel tegen vlooien en teken. De ingrediënten van dit product doodt dus niet de vlooien en/of teken maar zorgt er wel voor dat ze circa een maand wegblijven. Spoel ook na dit programma de hond goed af met de afspoelen met water stand.

STAP 6

Droogblazen

Na de overheerlijke hondenwasbeurt is het tijd om de hond te drogen.
Je kan kiezen voor een lage of hoge droog stand.
De lucht is lauw en krachtig waardoor je goed het water uit de vacht van de hond kan blazen. Het is aan te raden om een borstel of kam mee te nemen wat het drogen van de hondenvacht zal versnellen.

Naar keuze: pauze stand

Gebruik deze functie als je op je gemak de hond wil insoppen met de hondenshampoo of honden conditioner. Vervolg de wasbeurt door op een willekeurig programma te kiezen. Door de pauze knop in te drukken pauzeer je de teller en gaat er geen tijd verloren van je resterende minuten.