De Gavertoer wandeling verklapt het al een beetje: een heuse toer, langs het recreatiedomein De Gavers.  Deze toer is geschikt voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Opgelet: route is niet altijd toegankelijk. Vraag ons naar een alternatieve route in dat geval.

Deze route is licht aangepast tov de originele route, omdat er enkele kleine steegjes zijn waar je met je paard door moet. Via deze route ontwijk je die kleine steegjes. Wil je toch graag de originele route volgen, met de kleine steegjes inbegrepen, dan kan je de route hier vinden.

 

 

Je start de wandeling aan de b&b. Via het pittoreske Smeerebbe-Vloerzegem volg je even de Molenbeek, over een houten brugje om wat verder aan de kerk van Vloerzegem te komen. Daar begeven we ons naar links, tussen de velden en akkers. We houden links aan en steken een drukke steenweg over. Doorheen smalle straatjes stappen we naar Idegem en steken het sas (de sluizen) over. We begeven ons verder doorheen recreatiedomein De Gavers waar de kinderen kunnen spelen op de grote buiten speeltuin (gratis) of waar je iets lekker kan eten. Het restaurant is er bijzonder lekker. Je kan er buiten zitten op een ruim terras aan het water of naast de speeltuin.

 

We zetten onze wandeling verder via het domein en verlaten deze ter hoogte van de jeugdherberg, over de voetgangersbrug, richting Schendelbeke.

 

 

 

Hier stappen de we wijk door via opnieuw kleine steegjes om zo de steenweg over te steken richting Moenenbroek. We volgen deze prachtige weg, aan het natuurreservaat Moenenbroek, en komen tot op de N42 in Lierde. Daar stappen we even verder langs het fietspad (afgesloten met betonblokken van de rijbaan) en slaan even verder rechts af, en opnieuw rechtsaf, de Groenstraat in.

Via deze prachtige landbouwweg, die we volgen tot aan de steenweg, komen we aan de Moenebroek, een dijk. De “dijk” volgen we tot aan de Vuilstraat om zo terug naar de b&b te wandelen.

Een prachtige wandeling met heel veel mooie uitzichten.

Trek stevige wandelschoenen aan.

Je passeert af en toe een cafe of taverne.

GPX bestand, pdf bestand en wandelkaart van de route, exclusief voor onze gasten en te verkrijgen bij het inchecken of te consulteren op de kamer in de onthaalmap.
Vraag naar de mogelijkheden tot het lenen van onze wandelgps!
Geen tijd te verliezen met het uitzoeken van de mooiste wandelwegen; wij hebben dit voor u al gedaan.

Alle wandelingen werden door ons uitgestippeld en bewandeld zodat we u de juiste informatie kunnen geven over de wandeling en toegankelijk er van.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
NL / FR / DE / ENG »