Een must do in onze streek voor ruiters en MTB!

Je kan starten aan de Groenstraat in Nederhasselt en dan is de wandeling ongeveer 17 km lang. Halverwege, in Kerksken, kom je aan een zwemplas waar je paard tot de buik in het water kan. Heel leuk! Deels onverhard maar ook wel wat straat tussendoor. De bossen van Chipper en omringende kleinere bossen maken deze wandeling helemaal af.

Slechts weinigen zijn vertrouwd met de authentieke landelijkheid van het gebied ten zuidwesten van Aalst.  In het hart van dit gebied ligt het 250 ha grote natuurgebied Den Dotter. Het landschap van Den Dotter bestaat uit de vallei van de Molenbeek, enkele zijvalleitjes en landschappelijk waardevolle kouters. Opmerkelijk feit is dat we hier nog maar liefst drie watermolens (weliswaar niet meer actief) aantreffen waaronder de Gotegem- en Engelsmolen. De hele vallei is zowel naar aantal soorten (320) als naar plantenwaardering rijk te noemen.

Wil je graag vertrekken vanuit de b&b De Boskouter om deze ruiterwandeling te starten vanuit Geraardsbergen?
Vanuit de b&b naar het vertrekpunt van deze wandeling moet je rekenen op 9 km en ook 9km terug natuurlijk. Dat maakt een volledige toer van 9+17+9 = 35 km!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
NL / FR / DE / ENG »