Naast zwemmen, genieten van de sauna, tot rust komen in onze tuin, paardrijden, fietsen en steppen bieden we nog een leuke outdoor activiteit aan voor jong en oud! Lasershooting oftwel lasergame bij b&b De Boskouter in Geraardsbergen (Smeerebbe Vloerzegem).

lasershooting
lasershooting

Voor deze outdoor lasershooting toveren we onze weide tijdelijk om naar een weide met obstakels of hindernissen waar verschillende teams het tegen elkaar opnemen.
Er kunnen max 4 team gevormd worden en min 2 en max 8 deelnemers.
We hebben 4 kleine lasergeweren (tot 10jaar) en 4 grote lasergeweren (vanaf 10jaar). Deze geweren zijn zeer licht en gemakkelijk te hanteren.

Wat is lasershooting?

lasershooting
lasergame 1

Lasershooting is een outdoor spel voor jong en oud, zonder de blauwe en vuile plekken van het paintballen. Het hele lasersysteem werkt op basis van ir-signalen, zoals de afstandsbediening van je TV. Via infrarood zenders en ontvangers op elk geweer communiceren ze met elkaar.

Gezien het systeem gebaseerd is op infrarood straling is dit spel veilig voor de ogen en het hele lichaam.

Het doel van het lasershooting spel

Een lasergame is een spel dat men speelt in een groep, in twee of max 4 teams, en waarbij men probeert om de tegenstander “af te schieten” en op deze manier punten te verzamelen. Dit schieten gebeurt met een “lasergeweer”. Elke geweer kan tot 1 team toebehoren (max 4 teams), in te stellen voor het spel start. Er komt weliswaar een (zwakke) laserstraal uit dit geweer, maar het feitelijke schieten geschiedt met een infrarood signaal.
Aan het begin van het spel heeft iedere speler een gelijk aantal levens.
Als je een tegenstander raakt dan verliest deze 1 leven. Als jij geraakt ben verlies je ook een leven. Maar, let op, wees zuinig op je kogels want op is op! Iedereen kan maar een zelfde aantal keer herladen!

Omdat onze geweren zelf een ontvanger hebben hoef je als deelnemer van het lasergame geen pak te dragen.

Start van de lasergame

Om te starten met het lasergame verdeel je de deelnemers over 2, of max 4, teams en stel je elk geweer in op het juiste teamkleur. Lasergame kan je al spelen vanaf 2 deelnemers maar met 4, 6 of 8 is leuker.
Voor elke teamkleur hebben we sjaaltjes in de juiste kleur zodat iedereen goed weet wie bij welk team speelt.

De outdoor obstakels

Elk team start in z’n eigen kamp. Het ene team aan de ene kant van de weide en het andere team aan de andere kant van de weide (in Geraardsbergen, Smeerebbe Vloerzegem).
Elk team probeert zo snel mogelijk naar het andere kamp te geraken en daar de vlag te veroveren. Het spel is afgelopen als een van de vlaggen veroverd is of als er een team uitgeschakeld werd en alle levens en kogels op zijn. Maar opgelet: in de weide staan obstakels! Misschien zit er wel een tegenstander verscholen die jou probeert te raken! Loop dus niet zomaar naar de vlag maar kijk goed rond en hou je tegenstanders in het oog! Een tip: laat je vlag bewaken door een bewaker.

Varianten op het spel

Het lasergame spel met de vlag, zoals hierboven beschreven, is het spel dat het meest wordt gespeeld maar je kan nog andere varianten spelen.
We plaatsen ze even op een rijtje.

Red de kapitein!

Dit is een spel in 2 teams. 1 team moet een de kapitein begeleiden naar een veilig eindpunt aan de overkant van de weide (Geraardsbergen, Smeerebbe Vloerzegem) Het andere team probeert deze kapitein uit te schakelen. De kapitein heeft een lasergeweer dat aan staat, maar mag zelf niet schieten in dit lasergame. De kapitein mag zich enkel voortbewegen of verplaatsen als hij wordt vastgepakt en begeleid door iemand van zijn team.

Geldwolven

Er valt (geen echt natuurlijk) geld te rapen in deze lasergame!
Over de hele weide waar de outdoor lasershooting gebeurt, leggen we nep-briefjes geld. Er zijn twee teams en elk team probeer zoveel mogelijk geld te rapen, maar let op, verlies je tegenstander niet uit het oog!
Als alle spelers dood zijn, dan tellen we welk team het meeste geld verzameld heeft en dus de winnaar is van deze lasergame!

Target zoeken

Te spelen met twee teams. Elk team heeft een target en verstopt deze.
Als het spel begint gaan beide teams op zoek naar de target van de tegenstander.

Na het inschakelen gaat het target elke 30 seconden een seconde branden. Zo wordt hij makkelijk vindbaar in het donker. Als het target geraakt is blijft hij even knipperen in de kleur waarmee hij geraakt is. Terwijl hij knippert, kan het target door niemand geraakt worden. Nadat het target 5 keer geraakt is door dezelfde teamkleur, blijft het knipperen in die kleur totdat hij weer uit wordt gezet. Zo weet je welk team de vlag heeft veroverd en dus heeft gewonnen.

Lasergame spelen?

Voor onze gasten van de bed and breakfast.

Zowel voor volwassenen als voor kinderen is dit een leuk spel om te spelen!
Ben je te gast in onze bed and breakfast in Geraardsbergen en wil je een potje lasershooting spelen? Dan kan dat! Geef even van tevoren aan hoe laat je dit wil doen zodat we de weide ruim op tijd kunnen voorzien van obstakels.
Prijs per potje (spel): 20 euro (max 4 deelnemers).

Voor niet-gasten.

Je verblijft niet in onze bed and breakfast De Boskouter, maar je wil wel graag een potje lasershooting? Dat kan! Per potje (ongeveer 1uur) en max 8 deelnemers speel je op onze weide jouw lasergame. Wij toveren de weide om met obstakels en jullie spelen het spel.
Prijs per potje (spel) van ongeveer 1 uur: 50 euro (max 8 deelnemers.

Feestje met lasershooting, lasergame?

Wil je graag een verjaardagsfeestje met lasergame, of een teambuilding met lasershooting, of een communiefeest, … hier ter plaatse in Geraardsbergen (Smeerebbe Vloerzegem)? Dat kan! Informeer even via mail naar info@deboskouter.be voor de mogelijkheden.

Lees meer hier…

Lasergame of lasershooting huren?

Ben je helemaal in de ban van lasergame of lasershooting en wil je dit gewoon thuis, op kantoor, in je favoriete bos, als activiteit, als uitdaging, plezier met je vriendjes, of misschien wel een duel tussen volwassenen?
Dan huur je onze 8 geweren voor een dag en ga je zelf aan de slag!
Prijs per dag van 8 geweren: 50 euro.
Mail even naar info@deboskouter.be om je laserspel te reserveren of doe dit online via onderstaand formulier:


Totaal

Andere activiteiten voor kinderen bij b&b De Boskouter, klik hier!
Wil je weten wat er nog allemaal te doen is bij b&b De Boskouter?
E-bike,
Zwemmen en sauna,
Paardrijden en ponyknuffelen
..;