Geraardsbergen is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen en behoort tot het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. De stad ligt in de Denderstreek, aan de Dender en tegen de Oudenberg aan. De stad telt ruim 33.000 inwoners, die Geraardsbergenaars worden genoemd.

U kent Geraardsbergen ongetwijfeld van de koers, de Muur van Geraardsbergen, mattentaart, Manneke Pis, het Abdijpark, de cinema Focus, het Arjaantheater, en zo veel meer!

Onze b&b ligt in een van de 13 deelgemeenten van Geraardsbergen: Smeerebbe Vloerzegem; op enkele kilometers van het centrum van Geraardsbergen, op “den buiten”; tussen de prachtige velden en bossen.

Dat Geraardbergen een prachtige historische stad is, dat is uiteraard een understatement. Om die reden heeft Geraardsbergen een hele lange lijst van onroerend erfgoed. Klik op deze link om naar het overzicht van ons erfgoed te zien.

CC De Abdij:

Cultuurcentrum De Abdij zorgt voor een uitgebreid aanbod aan culturele evenementen in Geraardsbergen.
Meer info vind je op de site www.de-abdij.be.

Evenementen:

Eerste toog: De jaarmarkt, beter gekend als de Eerste Toog, vindt plaats de eerste maandag van maart van 8u30 tot 17 uur. Dit evenement is dé kermisactiviteit van de winterfoor in Geraardsbergen. Er zijn ruim 165 marktkramers en standwerkers die deelnemen aan dit evenement.
Meer info.

Kermissen: dat Geraardsbergenaren graag feest vieren, dat weten we en dat merken we ook aan de vele (dorps)kermissen. Meer info.

Krakelingen en Tonnekensbrand in Geraardsbergen:
een eeuwenoud dubbelfeest in Geraardsbergen en werd in 2008 opgenomen in de Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed Vlaanderen en in 2010 ingeschreven op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van Unesco.